fredag den 29. april 2011

Kartoffelpizza med artiskokcreme og Gorgonzola



Så er det tid til et mad indlæg igen igen! Denne gang er det kartoffelpizza med hjemmelavet artiskok-/hvidløgscreme, tomater og Gorgonzola! (gulerødder som tilbehør) 
Jeg er egentlig stor fan af pizza, men det skal være en god pizza. Ikke de der slatne pizza-slices man køber i fuldskab, eller de 'dryppende' fra de kedelige pizzariaer, nej nej, det skal enten være fra fremragende restauranter eller lækre hjemmelavede for at jeg VIRKELIG kan nyde det! Ja ja.. man har da spist de slatne på vej hjem fra byen, men dem nød jeg også kun meget kort.. øhøm.. 
Anyways.. her er en lille billedserie fra 'the making of..' kartoffelpizza!


Der bliver skåret og lagt på

Tomater tilføjes
Klar til at komme ind i ovnen

Færdig i ovnen og klar til servering

søndag den 24. april 2011

Pasta med hjemmelavet pesto og hytteost-salat



Ja, så har vi sgu kokkereret i køkkenet igen og prøvet en ny lækker ret! Denne gang var det pasta med en smagfuld hjemmelavet pesto med stegte græskarkerner i stedet for pinjekerner. Til pastaen lavede vi en hytteostsalat med løg, icebergsalat, tomat, snackpeper og lidt creme fraiche. Det smagte fantastisk! 


pastaen med pestoen

Gang i snacken

hak hak hak

Hytteost med creme fraiche 
På sådan en skøn sommer-agtig dag som den dag vi lavede maden her, er en dejlig udsigt fra 2. sal ikke til at stå for! Det er dog altid svært at tage gode 'udsigtsbilleder', da det ALTID ser meget dejligere ud i virkeligheden.. men her er da et forsøg, og jeg synes godt man kan fornemme stemningen af lyde fra gården, hvor folk nyder den sidste sol, samt duften af sommer og varme der strømmer ind ad vinduet.


Mmmmm.... sommerstemning!
Til sidst et billede af den færdige salat! Velbekomme og god påske :)





  

søndag den 17. april 2011

.. men de havde jo is-vafler...

Ja, som overskriften lyder, så har der ikke liiige været held med den sunde side her i weekenden... jeg har jo været hjemme ved de gamle.. og de havde is-vafler i fryseren.. Skam dig Kia!!! Hmmmmm... jeg tror jeg må være realistisk som min kære veninde, der starter på 14-dages sukkerstop EFTER eksamen! Jeg tror jeg starter på kuren EFTER påske (der er jo påskefrokoster mm.) Så tror jeg at sandsynligheden for at det lykkes, er større! 
Så, hold on to your horses.. det skal nok lykkes!!

lørdag den 16. april 2011

14 dage.. dag 2!

Min søde veninde skriver en kommentar til forrige indlæg, at afhængigheden af sukker, tager ca. 14 dage at få ud af kroppen. Det ser jeg straks som en udfordring! 14 dage uden sødt efter maden! I'm in!! 
I dag er min dag 2, for jeg undgik jo sukker i går også! Indtil videre går det godt... øhøm... har også kun fået min obligatoriske morgenmad beståede af smoothie med ingefær, banan, ananas, blåbær og jordbær og selvfølgelig appelsinjuice i, samt en banan. Det ser nogenlunde sådan ud:


Mums! I <3 Smoothie

fredag den 15. april 2011

Savn og sundhed!

På opfordring af min gode veninde Mette kommer her (næsten en uge siden sidst) et indlæg :-) 
I dag, fredag, tog jeg afsked med min bedre halvdel der skal i sommerhus HELE weekenden til søndag.. snøft snøft! Det er helt sørgeligt og stille at sidde her og skrive indlæg. Så jeg er, fra dags dato, fuldtids-alenemor.. til søndag vel at mærke. Men det betyder altså at jeg tager et smut hjem til mine forældre i morgen og overnatter... så helt alene bliver jeg ikke... heldigvis! 


Mine to yndlingsdrenge!
 Hvoraf den ene er savnet!
Alene hjemme betyder desværre ikke at den står på pizza og guf allá søde sager. Nej nej, sådan 'spiller klaveret' ikke mere (siden i går) i dette hjem. Ja, jeg må erkende at efter min fødsel er der groet en sød tand ud, som hele tiden vil mættes.. Især efter aftensmaden. Min appetit kræver simpelthen søde sager.. helst chokolade! Det er FORFÆRDELIGT når man egentlig er ude på at tabe sig! Jo jo.. 6 kilo er da røget siden jul, men er stadig et godt stykke fra hvad jeg vil veje. Så i aften gør jeg et forsøg på at stoppe med søde sager. Det er vel en vanesag?? For mig er det i hvert fald en vane der nu skal brydes. Så banan, gulerod og appelsinjuice; velkommen til aftenhyggen! Indtil videre virker det fint... Så jeg er optimist og tænker, det skal sgu nok komme til at virke! Jeg vil selvfølgelig holde jer opdateret! Go' fredag aften!


Bye bye chokolade.. (lånt her)

Hej hej frugt! (lånt her)



lørdag den 9. april 2011

Krea-dag, ostebord og dejlige drenge!

Det er i sandhed en forårsdag i dag! Hvor er det bare dejligt! Det er lige noget vores lille mini familie trænger til efter en halv hård uge. 
Ja, det startede med at vores vask stoppede fuldstændigt til! Hverken afløbsrens, sugekop, afmontering af rørerne eller kogt vand hjalp.. Så vi måtte ringe til administrationen, så de kunne sende en VVS mand ud. Men inden han kom, fredag, løb der så, torsdag aften, vand ned i en stikdåse der er monteret under vasken (smart, hva'?) og PUF lød det og alt strømmen gik. Der sad vi så, selv helt paf, på sofaen i kul sort mørke... Nå, det var så hvad det var, men vi kunne jo hverken vaske op i vaskemaskinen eller i vasken, da alt jo var stoppet til, så langsomt kom der en uudholdelig stank af affald og gamle madrester i hele huset... mmmmmm... Det var jo næsten pinligt at invitere Nina op til krea-dag, fredag, men det var virkelig en dag jeg så frem til, så jeg måtte jo bare forklare Nina situationen. Hyggelig dag blev det da også.. Jeg nåede ikke at være så kreativ, men det gjorde Nina, der malede et par navneskilte til nogle venner.






Nå, men fredag kom VVS manden så og fiksede det hele... troede vi. For godt nok var vasken ikke stoppet mere, men til gengæld virkede vaskemaskinen ikke, og det gør det faktisk stadig ikke :( Så mandag skal vi endnu engang ringe til administrationen så de kan komme og fikse den. 
Men vi kunne til gengæld få vasket alt det klamme service af og efter en gang god udluftning lugter her slet ikke mere.. jaaaa! Så lørdag har stået på gåtur i lækkert solskin efterfulgt af (sindssygt) lækkert ostebord i gården. Dejligt, dejligt! 





Så skøønt det dog var med ostebord. Jeg fik tilmed en lille blomst af Daniel.. Uh, jeg er heldig ;) Men smuk og forårs-agtig er den da!
... og her til sidst, et par dejlige billede af et par dejlige drenge der nyder de sene eftermiddagstimer på tæppet. Var egentlig ved at gå amok over spillemaskine-legetøjet der overdøvede 'Fat Freddy's Drop' på højtalerne.. men nå de nu er så søde, så gør det ikke noget alligevel :) Go' weekend til jer alle!




onsdag den 6. april 2011

Victoria-bars fisk med kartofler, creme fraiche, avocadosalat og basilikumsalt.. Yummi

Uha... lækkert aftensmad igen! I dag stod den på fisk! Daniel er slet ikke til fisk (hvilket han er træt af), men der findes en slags fisk, som nærmest slet ikke smager af fisk.. nemlig victoriabars fra victoria søen i Afrika. Den er heldigvis ikke dyr eller svær at opstøve, og jeg synes faktisk godt om den også. Jeg er ellers fiskeelsker til det yderste, så Daniel synes jo ikke jeg skulle lide under hans kræsenhed.. selvom jeg engang imellem godt kunne spise en god omgang laks eller torsk :-) 
Men i dag var det sgu lækkert. Daniel lavede tilmed basilikumsalt til kartoflerne.. meget mere lækkert end bare alm. groft salt! Dertil lavede vi en krydret creme fraiche, honey-mustard dressing og avocadosalat! Mums!!






mandag den 4. april 2011

Cupcakes til morgenmad??!... perhaps...

.. men det var jo altså fordi jeg sådan glædede mig til at putte 'frostings' (læs: hindbærflødeskum)ovenpå og tage billeder til bloggen.. og hvad gør man så når man har dekoreret kagerne og taget billeder?? Hmmm... haps haps haps! Desuden skulle jeg da lige fejre at jeg kan passe et par gamle jeans igen! Halleluja, det går den rigtige vej! Så nu er det slut med lækkerier i et stykke tid (vi har skrevet KUN sundt mad på madplanen til denne uge)
Nå, men nok med undskyldinger.. Ja, jeg spiste en (to) cupcake(s) her til morgen, hvor jeg egentlig drikker en gang smoothie... I går kom jeg tættere på mine luftige cupcakes, med en opskrift herfra med chokoladestykker i. Det er ikke heeeelt endnu som jeg har i tankerne, men det rykker sig tættere på..


Makron og revet chokolade på min
'frosting'


mmmm... lækre chokoladestykker i...

søndag den 3. april 2011

Søndag, fuglekvidder og flytterod..

Åhhh ja, hvilken dejlig søndag at stå op til. Fuglekvidder og forårsstemning. Hvem der dog havde tid til en gåtur... 
Lige pt. er det ikke mig i hvert fald. For her i hjemmet er der gået flytte-mode i den. Sortering, kasser, rod osv er ca. det der kendetegner vores hjem lige nu. 


Aviser og blade til indpakning
(og en vissen plante), dvd'er vi
ikke lige ved hvor skal hen og et kæmpe
skrummel af skab (vi ikke skal have med HA!)


Kasser über alles!!

Et lille rodet legetæppe, som jeg hellere
må få styr på inden Hannibal vågner


Jeg HADER at flytte.. HAAAAADER det.. Ikke det med at komme ud til et nyt hjem.. nej nej, det er det sjove. Når man først har fået alle tingene ind og skal til at sætte billeder op, rykke møbler rund osv så sker alt det sjove... men indtil da.. Grrr.... Så skal man rykke alle ting ned, sortere i sit l***, pakke sko, tasker, jakker (ja, I kender det vel), samt leje bil, skaffe folk og så kommer den VÆRSTE dag!!! Selve flyttedagen... ÅH, bliver helt udmattet bare ved tanken. Men altså.. så er der jo en stor lettelse, når man henter den aller sidste flyttekasse fra bilen.. så kan et nyt kapitel i et nyt hjem begynde. Forhåbentlig et godt kapitel :) 
God søndag til jer alle!

Er der nogen der har en god muffin/cupcake opskrift!??

ja, okay okay.. jeg har da allerede lavet lækre cupcakes MEN.. jeg synes ikke de er nær så 'luftige' som jeg gerne ville have haft dem. Er der nogen der har/kender en god opskrift på luftige muffins/cupcakes??? De skal måske bruges til navnefesten... 


Billede lånt her

lørdag den 2. april 2011

Invitation til navnefest!



Ja, godt nok var min torsdag ikke just sjov og ballade, men det gjorde fredag heldigvis op for. Min dag startede dejligt ud med en lang gåtur med Mette og lille Virgil i smukke, smukke risskov. Det var helt forårs-agtigt og det blev faktisk så varmt at jeg måtte smide jakken og tage huen af Hannibal.. What a feeling!! 
En anden god ting var at jeg kom i tanke om alle navnefest-invitationerne der skulle laves! Jaaaa... et hyggeligt stille og roligt krea-projekt i vente, I like! 
Min idé med invitationerne var, at det ikke skulle være for 'tingel-tangel-agtige', men postkort størrelse med skrift på den ene side og et billede på den anden side. Så skulle de pakkes ind i mørkt indpakningspapir, have bånd rundt om og en stjerne på. 
Jeg synes selv de blev rigtig fine og nu skal de bare sendes ud. Jeg skal ikke engang på posthuset og hente frimærker.. næ nej, ved hjælp af det nye 'sms-et-frimærke-system', kan jeg bare sidde på min flade i sofaen og sms'e frimærker på mine kort :) Ja ja... man skriver bare 'porto' til 1900 og så kommer der nogle tal man skal skrive på brevet! Det er sgudda smart!!?


Klippe, klippe klistre

Rod i flytterod