søndag den 31. juli 2011

Det nye hus #2 - Hannibals værelse

Så er det tid til endnu et kig indenfor vores døre! Denne gang skal vi op på 1. salen til Hannibals værelse. Den bedste beslutning vi tog da Hannibal var omkring 8 mdr., var at han nu skulle sove på sit eget værelse. Siden da har han bare sovet SÅ godt! Ingen forstyrrelser, ingen varme rum.. bare sit eget stille og rolige værelse.
Jeg må indrømme at første gang vi satte sengen ind på hans værelse, da han var omkring 7-7,5 mdr., fik jeg helt ondt i maven og blev trist.. og faktisk brød jeg sammen i gråd, helt umotiveret! Jeg måtte simpelthen indse, at det var JEG ikke klar til endnu! Nogle gange skal man lytte til sin mavefornemmelse, hvilket jeg gjorde, og anden gang vi rykkede sengen ind på hans eget værelse, var alt den tristhed og bekymring væk! Nu var jeg klar.. og det var Hannibal også :)


Endnu en elefant i samlingen! Denne er fra et vennepar, Trine og Jens Christian. 

Yndlingspapegøjen 'Døja', et billede af far som lille og et maleri af moster Malik, som Hannibal fik i navngivnings-gave 

En fin knage

Det skønne maleri! Jeg elsker sådanne hjemmelavede ting. Der er jo lagt sjæl i og man ved der er tænkt på vedkommende der skal have det, mens maleriet blev lavet. 

Ugleuro, jeg selv har lavet hængt ned fra et par bogkasser jeg selv har malet og tapetseret. Puden er lavet af min storesøster. Igen en skøn hjemmelavet ting. Lammeskindet i stolen har Hannibal ligget på, da han blev født og har nærmest stadig duften af nyfødt baby... ahhh... Den har han fået af mormor og morfar.

Den lille kommode jeg selv har malet. Tremmeseng jeg har fundet til en 50'er i en genbrugsbutik i Kolt/Hasselager, som jeg selv har malet. Deri hjemmelavet sengerand (som jeg ALDRIG laver igen.. det tager da SÅ lang tid at putte det skide skumgummi ind i betrækket). Flagranken er også en jeg selv har lavet af stofrester.  

Gåvogn foræret af fars 'drenge'. Gammel rød Cadillac, som har været fars gamle legetøj.

Hjemme'kreeret' bogkasse. Lille blå kuffert der har været fars. Mini Fjälräven som Hannibal fik af 'mine piger', da han blev født. H'et er købt i 'Decorate'.


Det er nu blevet et meget hyggeligt værelse synes jeg. Det kommer sikkert til at ændre udseende en del gange i takt med at Hannibal vokser og kommer til at bruge det mere og mere.

Ak og ve, så er det i morgen Daniel starter på job igen :( Er slet ikke klar til alm. hverdag igen!! Må nyde de sidste ferietimer!

Go' søndag til jer!

lørdag den 30. juli 2011

Sidste indlæg i dag.. jeg lover det!


Ingen ferie uden indlæg med god og LET mad! Selvom vi efterhånden har faret rundt og hygget os (og faktisk også arbejdet med hjemmet/haven)har vi alligevel formået at lave god mad hver aften. Ja, pånær lige en aften vi bestilte sushi! Men ellers!!
Somme tider blev det en let hurtig ret som denne...

Salat med feta, pinjekerner, tomat og hjemmelavet honey/mustard dressing samt pasta med hjemmelavet basilikum/persille pesto og til sidst hjemmelavet bruschetta med rød pesto og brie. 

Drikkelsen bestod af den æblemost vi købte i en lille bod i Ebeltoft! Mums den smagte jo rent faktisk af æbler!!?


Dejlig sommerspise!

... Hov glemte lige... (endnu et loppefund)

Det passer jo ikke at jeg gik tomhændet hjem fra Ebeltoft! Jeg fandt jo et fantastisk loppefund!! Et af de bedre hvis jeg selv skal sige det! Er i hvert fald glad for den! Den passer jo lige til min lampefeber! 


Her er den så... Min nye svampelampe af glas!

Armen er den da ikke yndig og kær!?? Passer lige til kommoden og verdenskortet! 

Her i slukket tilstand... Hvis det stod til mig, så skulle den være tændt 24-7.. medmindre jeg sover!
Jeg er SÅ glad for den og fik den endda for en sølle 50'er! Tænder den som det første om morgenen og Daniel har flere gange været henne og slukke den, da den har stået og lyst på en høj hellig sommerdag... ups.. ;)

Loppefund - Sabro og Kolt!

What else to do på en varm lørdag, end at tage på loppe-tur med lånt bil!?
En veninde fortalte mig i går om et par gode genbrugs-/loppesteder i Århus omegn som jeg da selvfølgelig skulle tjekke ud i dag. Det blev kun til to steder, da kombinationen af sol, bil og en lille dreng ikke er optimal. Men til gengæld synes jeg at jeg har fået lavet nogle FINE fund til 'rigtige' penge... dvs. meget billige penge!

Første stop: Kolt (tæt ved Hasselager)

Pappi und Pølle tjekker tingene ud!





Andet stop: Lading ved Sabro






Pappi fandt en rigtig fed 50'er 'sports' jakke i lys blå




Sidste stop: Det her fik jeg med hjem!

En stor plastik-skål, en lys blå porcelænsskål, lille hvid vase, potte med hjerter, porcelænsskål med orange kant, to hjerteskåle i rød, bambi og mor i porcelæn, træklodser (kun vist få af dem her) og den blå herrejakke (som vist på Pappi før) alt sammen til 110,- DET kalder jeg loppefund til billige penge!

Efter sådan en veloverstået tur til et par lopper, så fortjener man en god omgang kaf' og resterne af en kage :) Må jeg tilføje at kruset er købt i Føtex til en sølle 10'er... Købte selvfølgelig 6 stk.

Ferie # 3- Odder og loppeting!

Sidste indlæg om ferie anno 2011 skal vi en tur til Odder. Ikke fordi byen i sig selv har så meget at byde på, men fordi der er et stort loppemarked i en hal, der har en MASSE at byde på! Der fik jeg lige nuppet mig en fodskammel og en lille kommode til Hannibals værelse. 


Odder bød som sagt ikke på så meget, men der var en del smukke bygninger i gågaden, som dette flotte hvide hus

Springvand... sygt spændende...


Pappi und Pølle.. på vejen igen!


Den lille kommode. Jeg har selv malet den pastel-gul og bevaret skufferne i deres originale træ.

Elefanten er desuden en gave fra Hannibals mormor. Den er hjemmehæklet og hedder Bob! (angiveligt efter Bob Marley pga. rasta-farverne ;) )

Har betrukket den gamle fodskammel med nyt betræk.



torsdag den 28. juli 2011

Ferie # 2- Ebeltoft!

Efter københavner-turen, tog vi tilbage til gode gamle (mørke) jylland og huset. Det heldige var, at vi havde en bil i et par uger endnu, så vi tænkte at lave et par 'road-trips' ud af det. Og hvad er bedre på en solrig dag, end en tur til Ebeltoft!? Umiddelbart lyder det egentlig ret så kedeligt og 'familien DK'-agtigt, men Ebeltoft er faktisk en rigtig hyggelig by, når solen ellers skinner og folk er i godt humør! 




Pappi und Pølle på tur! Skøn udsigt og havduft!


Hvad er bedre end mad i det fri, når solen skinner og der er en god havudsigt!?

'Hvad er det der, der er så sjovt at røre ved!!?'


Jeg må sige, at selvom der skal slæbes tusind ting med, når Hannibal skal spise..
Så vil jeg hellere det, end konstant at skulle hive brystet frem og føle mig blottet.. Det er altså en tid jeg ikke savner!
Ebeltoft er nok en by man skal komme til, hvis man gerne vil opleve en gammel brostens-by ved havet! Det er smukt og hyggeligt og der er god stemning. Men det er nok også det eneste der er at komme efter... det er ikke ligefrem fordi der er de fedeste butikker i Ebeltoft! Det eneste der var lidt sjovt, var nogle opslåede boder, der bød på økologisk hjemmelavede sager. Vi fik os lidt Æbeljuice med hjem.




Pappi mader pølle


Tid til en lille lur på café



Vi tog tilmed frokost på en lille café i en baggård. Det var nu fint nok, selvom det ikke var noget at råbe op om.. Selvom jeg godt nok var træt af at skulle give 8 kr. for et sølle lille glas vand...


Træt Hannibal efter en varm og solrig dag i Ebeltoft! 
Det er nu hyggeligt med roadtrips, nu hvor man har en lille prut man skal tænke på også. Førhen gik ferier for mig oftes med festivaller og café-/kaffehygge med mine piger. Det er egentlig ikke fordi jeg savner de ferier førhen.. det er en slags æra der er forbi og det er jeg ikke trist over, men faktisk ret afklaret med. Selvfølgelig er der stadig tid til hygge og café med mine piger.. men det er jo ikke heeeelt det samme som før, vel? 


Håber I alle nyder/har nydt jeres ferie :)