fredag den 30. august 2013

Pappi 29 år!

Jubiii! Vi har (semi) fejret Daniels fødselsdag i dag, hvor han bliver 29! Selvom Daniel skulle på job, så var der traditionen tro morgenbord med rundstykker og gaver :) 





Det var en skøn morgen og Daniel og jeg kunne endda nå at nyde hinandens selskab med kaffe og rundstykker inden ungerne vågnede. Ret luksus! 
Jeg havde selvfølgelig også en gave til Pappi. En han havde ønsket sig. Eller... det var MENINGEN det skulle have været en han ønskede sig. 
Jeg havde kigget på en parfume, som jeg vidste han ville have. Den skulle købes i Salling, for der vidste jeg liiiige hvilken hylde den stod på, og når man har ammehjerne og sygt barn med i klapvogn, er der ikke tid til at ose hele herreparfume afdelingen rundt... Så altså.. afsted det gik og der stod den, eller prøveeksemplaret stod der og ved siden af stod selve pakken, hvori parfumen lå.. You know the drill... Så haps tog jeg pakken, betalede og ventede spændt i dag, da Daniel åbnede pakken. Det første han siger er; "Neeeii... Hvad er det for en?".. Jeg kigger spørgene og siger at det er sgudda den han har ønsket sig. Men da han hiver parfumen ud, kan jeg godt se at den SLET IKKE ligner den prøveparfume der jo ellers stod lige ved siden af pakken... Jeg har på en eller anden elegant måde formået at købe en anden... Tænk at en ellers så simpel opgave, som at købe en parfume man VED manden ønsker sig, ikke kan lade sig gøre i mit univers! Armen altså... 
Nå, men det endte heldigvis godt, for den parfume jeg var kommet til at købe, dufter faktisk rigtig godt og Daniel er glad for den :) (tænk hvis man var kommet til at købe en der lugtede af 'Old Spice' eller noget i den dur.. Ja, det synes jeg altså ikke dufter godt)

Vi har ikke fejret SÅ meget fødselsdag i dag. Da ungerne var hentet mødtes vi med Daniel og fik en kaffe og smoothie. Derefter tog vi ud og spise hos en gammel ven af (min) familie. Hun havde rigtig dækket op med fødselsdagsdug og flag og havde tilmed en gave :) Rigtig hyggeligt og fint!! 

Nu er vi hjemme igen. Ungerne er puttet og mon ikke snart vi kryber til køjs? Både Daniel og jeg ligger og snotter her i sofaen og Hannibal har nyst en del i dag... Tror Jonathan fik smittet os inden han selv smed sygdommen fra sig ;) 
I morgen kommer Daniels mor og søster og så skal der fejres fødselsdag med kage, boller og hvad dertil hører! 

God aften!


torsdag den 29. august 2013

Jonathan 11 mdr.

Vuggestue-drengen Jonathan er 11 mdr. i dag. Kun 1 måned til 1 år! Vildt altså!

Siden sidst er der igen igen sket en masse. Ud over at han nu sover godt på eget værelse (har sovet igennem 5 gange nu!!) så er han startet i vuggestue. Det går rigtig fint med at få ham kørt ind. Han sover godt derhenne, spiser godt og er begyndt at lege med de andre børn. Det er jo skønt. Han græder ofte når jeg går, men er glad når jeg kommer og henter ham, så det er jo lige som det skal være. 

Selvom jeg synes det lige var i går han lærte at kravle, er han allerede oppe og stå med støtte, og går rundt omkring med f.eks. en lille fodskammel eller omkring sofaen. Jeg kan mærke og se på ham, at han meget gerne vil op og gå snart helt selv uden støtte! Det er jo bare skønt synes jeg. Det går rigtig stærkt i hans udvikling nu. Næsten lidt for stærkt... 

Selvom nætterne er blevet mere stabile, så har Jonathan været sygdomsramt to gange siden vuggestuestart. Det resulterer i næsten helt søvnløse nætter. Det er bare vanvittigt hårdt også selvom det måske kun er 1-2 nætter i streg.. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor svært det vil blive, når jeg skal starte! Jeg er ret overbevist om, at han tager de der sygdomsture som perler på en snor, ligesom Hannibal gjorde da han startede i dagpleje i sin tid. 

En anden ting der er sket er, at det virker til at Jonathan så småt er begyndt at sige ord. Han har selvfølgelig siden den spæde start haft sit eget sprog (vræææl, gugu, gaga osv), men nu er han begyndt at sige ord, som også vi forstår. Når vi spiller bold (som han iøvrigt er sygt god til) siger han 'boh... boh' eller når noget falder på gulvet eller larmer siger han 'buhm... buhm'. Ihh... det er så hyggeligt! 

Søvn:
- Bliver puttet i egen seng til mors smukke (læs falske) toner af 'Solen er så rød mor'  mellem kl. 20-21.
- Vågner mellem 6-7 stykker.
- første lur ca. kl. 10-10.30 til ca. 12 (måske før)
- næste lur kl. 14-15 stykker. til ca. 16-16.30 (måske før)

Maden er stort set uændret fra sidst. Til gengæld får han jo middagsmad i vuggestuen nu, så det er ikke altid jeg lige er opmærksom på hvad han har spist. Men det er som regel god mad de får og Jonathan er god til at spise, så det er ikke noget jeg går op i som sådan. 



Vi fejrer 11 mdr. dagen med feber, hoste og snot i lange baner! Lille pus! 


mandag den 26. august 2013

Søndagen i botanisk

I går havde vi en rigtig dejlig søndag! 
Vi satte drengene i cykelvognen, hældte kaffe i termokanden, puttede brød i plastikposen og cyklede en tur i botanisk have. Hannibal ville gerne fodre ænder, så det gjorde vi en lille tur ud af. 
Det er sjovt hvordan det ofte er de små ting, der betyder meget. Hannibal hyggede sig så meget, at han nægtede at tage med hjem ;) Det samme for Jonathan fornemmede jeg.
Jeg synes det er vigtigt, at man tager sig tid til de små ting med sine børn. Ting der er spontane og ikke kræver meget planlægning eller tid på transport. Det er de ting børn vil huske... Bare hygge og tid med hinanden. (og tid til at tage billeder ;) )




Tilbage fra at fodre ænder sammen med far


"Se Jonathan.. jeg har fundet et blad"

Banan og müslibarer... Det er det rene luksus! 
Natur og sommer... I er gode mod os!

Hannibal render rundt og leger uden sko på... Dejligt!

Der nydes også æbler

Hvilken fantastisk måde at slutte weekenden af på!


En tur i skoven

I sidste weekend havde Daniel nogle arbejdsopgaver for, så for at give ham lidt ro til det, besluttede jeg at tage Hannibal en tur med ud til mine forældre. De bor lige ved siden af en skov. Som barn tog jeg tit ture op i skoven og især om vinteren er der enormt smukt og det er nærmest gået hen og blevet en tradition, at gå en tur derop juleaftensdag eller dagene omkring. Dog er alle årstider smukke i den skov.

På vej ud til mine forældre med bus og en glad dreng

Da vi stod af bussen og gik et stykke, kom vi forbi en lille legeplads. Det var et hit.




Vi kom også forbi en stor bunke træstammer. Jeg syntes det så så fascinerende ud...

Der bliver leget med lego inden turen går til skoven

"Kom Hannibal"

Morfar finder ting i græsset..

En lille uskarp frø 

"Se træerne morfar"

En bille fundet i skovbunden. Helt glimtende og blå var den på maven..


Endnu en lille frø



Skøn dag


mandag den 19. august 2013

En dag i den gamle by med morfar

Mandag d. 5. August, dagen før ungerne skulle starte i vuggestue og børnehave, tog vi en tur i den gamle by med morfar. De har fået bygget (og er stadig i gang) en 70'er afdeling med butikker, huse og lejligheder fra dengang og det er blevet rigtig fedt, synes jeg. 
Det var en god dag der bød på fodring af ænder, kaffe hos bager/konditor og bare en hel masse hygge. 


På parkeringspladsen mødte os dette specielle syn. En bil og en halv bil. Faktisk en halv bil der var blevet lavet som anhænger. 





Vi havde noget gammelt rugbrød med, som vi kunne fodre ænderne med. Det er altid et hit hos Hannibal når ænderne skal fodres. Det var det også hos mig, da jeg var barn :)


Andemor og unger kom svømmende i fuld fart hen til brødet



Når der ingen børnestole er hos konditoren, så må man jo sidde i de fornemme sofaer :) Og artig var han!


I den lille boghandel i den gamle by kan man få en masse rigtig sjove og hyggelige bøger. Jeg elsker det.


Nogen sagde ikke så meget den dag, men kiggede bare. Og kiggede især meget efter alle hestevognene.


"Mi (ja, det siger han altså i stedet for jeg) gerne op til morfar"

Dejlig dejlig dag!

Ferie anno 2012 #2 - Sommerhuset i Ebeltoft

My oh my... Her kommer et MEGET forsinket indlæg om vores ferie i sommerhuset i Ebeltoft. Egentlig var jeg gået i gang med det, men så var der (sikkert) et barn der vågnede og ikke kunne sove igen. Nu prøver jeg så igen...


Vores sommerhus i Ebeltoft fra lørdag d. 27. juli til fredag d. 2. August 2013.

Dagene bød også på en masse hyggeligt. Vi var bla. på glasmuseet, ved stranden, i Ebeltoft by, i Kattegatcentret osv. En af dagene lavede vi lækkert mad og fik vores naboer (hjemmefra) over til aftensmad og spil. Mega dejligt selskab. En af dagene kom mine forældre og min søster og hendes kæreste også. Så selvom vi bare var firekløveren, var vi også i andet godt selskab meget af tiden :)
















Det sidste billede er dog ikke fra hverken Ebeltoft eller sommerhuset, men fredag aften da vi var kommet hjem. Vi besluttede at bestille sushi og jeg skal lige love for, at det passede den yngste herre fint. Sushi er aldrig blevet spist kønnere ;)

God ferie var det!