tag:blogger.com,1999:blog-3509976202516346372.post5580082287458234792..comments2023-06-08T10:27:21.657+02:00Comments on Pfistelpuff: To eat meat, or not to eat meat..?Kiahttp://www.blogger.com/profile/12322474204160969820noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-3509976202516346372.post-2925981861310353632011-08-09T18:12:57.377+02:002011-08-09T18:12:57.377+02:00Ja og nej - jeg kan godt mærke det lidt. Jeg blive...Ja og nej - jeg kan godt mærke det lidt. Jeg bliver mæt på en mere behagelig måde. Og så er det rart at lave mad uden at være bange for kødbakterier og skulle skolde alt.<br /><br />DR 2 vist for nyligt en dokumentar der hed Kødland (temaaften, måske kan man stadig se den online) som var rigtig fin. Her nævner en af de "kendte", som bliver interviewet, halal. Han siger noget i retning af, at selvom det er blevet udskældt, så er der alligevel noget sympatisk over at man lige stopper op, tænker over hvad det er man er ved at gøre - altså slå et levende væsen i hjel - og siger undskyld/tak.<br /><br />Men jeg synes også lige nu at økologi er det bedste bud på "godt" kød, men det kan sagtens bliver bedre. Fx at købe lokalt, ligesom det er trend med grøntsager, kan måske være en lidt bedre mulighed...Lærkehttps://www.blogger.com/profile/01802285872717749336noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3509976202516346372.post-14086418780395026362011-08-09T14:30:01.737+02:002011-08-09T14:30:01.737+02:00Sejt med et halvt år, Lul!! Tillykke med det! Kan ...Sejt med et halvt år, Lul!! Tillykke med det! Kan du mærke det på kroppen???<br /><br />Selvfølgelig er dyrets velfærd vigtigt! Det er jo ikke noget nyt ;) Og du kan tro at der også findes lumske hemmeligheder i fiskebranchen.. hørte for ikke så lang tid siden at fisk fra en bestemt sø, tror det var pengasius-fileter, er meget forurenede. Tsk tsk.. tænkt at man ikke kan købe en sølle fisk, fugl eller andet uden at skulle være mistænksom konstant! Jeg synes til gengæld at prisen på økologiske fødevarer (især kød) burde sættes drastisk ned, så almindelige hårdt-arbejdende borgere (som du og jeg) kan købe det uden at det vælter madbudgettet! Hvis jeg en sjældent gang imellem køber kød, er det som regel hos en halalslagter.. jeg har bild mig selv ind at det er meget bedre! I hvert fald kan man få dem til at skære kødet på stedet, og derved se at det er frisk lækkert kød. Må godt nok indrømme at jeg ved ikke om køer, der er blevet halalslagtet, har levet bedre end ikke økologiske køer...?<br /><br />Ja, ikke mindst den forbandede CO2 man udslipper ved at have så mange kvæg og svin og ikke mindst ved slagtningen. Vidste du at en ko-prut forurener mere end en bil (kommer selvfølgelig an på hvor langt den bil kører) ? Det er jo vanvittigt!! Men hellere at køerne prutter i det fri end i en hal de står i 24-7 året rundt!! ;-)Kiahttps://www.blogger.com/profile/12322474204160969820noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3509976202516346372.post-19316788439132706462011-08-09T11:44:31.259+02:002011-08-09T11:44:31.259+02:00Jeg er ret enig. Jeg har ikke spist kød i et halv ...Jeg er ret enig. Jeg har ikke spist kød i et halv år nu, og før det var det jo minimalt fordi jeg boede i kolletktivet. Og det føles godt!<br /><br />Som sådan synes jeg heller ikke der er noget i vejen med at vi spiser kød - det er bare måden vi gør det på. Masseproduktionen er ret ulækker, men for mig handler det mest om dyrvelfærd. At dyrene, indtil de bliver slagtet, ikke har det godt. Med "godt" mener jeg at de ikke for lov til at leve efter deres natur, og at de mange steder bliver medicineret, ikke ikke fordi de er syge, men for at holde dem i live.<br /><br />Jeg spiser dog stadig fisk, jeg har ikke hørt så meget ondt om dén industri, og jeg tør ikke rigtig udnersøge det :)<br /><br />På et mere abstrakt plan er der jo alt det med CO2-udleding osv. Men den er svær at "sælge".Lærkehttps://www.blogger.com/profile/01802285872717749336noreply@blogger.com