lørdag den 12. juli 2014

Sommerhus i Thorsminde vol. 2

Så er det tid til anden runde af billedspam fra en dejlig sommerhus-tur!

Egentlig havde vi et ret stort sommerhus med rum til hver af alle sovende, men ungerne synes helt klart det var hyggeligst at ligge sammen ALLE sammen i samme lille bitte rum ;) Det kunne f.eks. se sådan ud når de begge blev puttet, mens Pappi og jeg ligger på sengen og veeenter på at de falder til ro ;)

Som før fortalt boede vi en halv times kørsel fra Søndervig som bla. kunne tilbyde badeland for hele familien. Det hittede bragt hos ungerne som lokkede os med derind af to omgange. Her efter 2 timers badetur, er Hannibal godt kølet ned og træt og der gøres et stop forbi en bager/café tæt ved badelandet for at få en kaffe og lidt mad. 

Dette er et godt billede på min forståelse af sommerferie i sommerhus. Afslapning med en god bog og i dette tilfælde et sovende barn på brystet. Ahhh...

… Faktisk med to sovende børn (ikke begge på brystet ;) )

En typisk morgen i sommerhuset med ungerne, der får en ration yoghurt med ymerdrys. Vi nød morgenerne sammen og fik som regel lov til at sove længe. Både Jonathan og Hannibal er udbredte B-mennesker hvilket kunne mærkes i sommerhuset, da vi gav dem lov til at være længe oppe. Man skulle tro, at de ville gå omkuld fra kl. 21, men begge var friske og frejdige, så den blev ofte efter 22 før de blev puttet.
Hannibal kunne dog godt finde på at stå op ved en 7 tiden dagen efter, men gik så selv op og på toilettet, hvorefter en af os forældre lige skulle, helt søvndrukne, bevæge os zombie-agtigt ud og sætte 'Ben-10' på iPad'en. Derefter kunne vi så sove videre til en 9 tiden hvor Jonathan vågnede, alt imens Hannibal bare sad for sig selv og så 'Ben-10' ;) Skønt!

En af dagene tog vi til en mini-zoo i Havnstrup. Det var udemærket, men godt dyrt og temmelig varmt. Jeg tror ungerne hyggede sig, men forældrene kunne måske godt have undværet turen. Men altså… Det var jo hyggeligt nok!


Især trækvognen var en succes for ungerne, der skiftevis selv ville trække (Børnearbejde…?)

En af ulemperne ved det meget varme vejr, er jo at dyrerne søger hen i skyggen eller indenfor, hvor der er koldere. Så ofte stod vi bare og stirrede på en stor græsplæne bag et hegn ;) 
Ironisk nok ville rensdyret 'Rudolf' med sit flotte store gevir gerne kigge ud 

… til stor glæde for Hannibal 

Jonathan skulle også lige se det fine rensdyr

Det største hit hos Jonathan var helt klar giraffen! Vi kunne ikke flå ham væk fra hegnet og han stod med snotten helt tæt på og prøvede at få fat i det smukke langbenede dyrVi kom tit forbi flere legepladser i Søndervig og med sommerferiens motto; 'vi skal ikke nå noget' blev de pit-stop på legepladserne ofte lange (og sjove for ungerne)Ahhh… sommerhus-aften. Vi var desværre ramt af en storm af fluer! Det resulterede i at Pappi kl. (looort) om morgenen var nødt til at fatte fluesmækkeren og gå på jagt til der til sidst var massegrave i vindueskarmene af fluer. Mums!

Sidste dag i sommerhuset hvor ungerne sidder i en hyggestund og ser iPad sammen

Tak for i år Thorsminde. Jeg håber virkelig vi ses igen!
Det har været en fantastisk god ferie og jeg har for første gang i mange år, virkelig kunne slappe af og nyde sommerhuset! Måske fordi ungerne er blevet større og mere selvstændige, måske fordi denne ferie har været så tiltrængt…? Det vides ikke, men jeg har virkeligt nydt det indtil videre. Det var næsten helt vemodigt da vi låste døren i sommerhuset for sidste gang, og kørte med pakket bil mod Århus. Godt vi stadig har en uges ferie her hjemme i Århus. 
Vi var også, for første gang, heldige med vejret ugen i sommerhuset! Det regnede sammenlagt en times tid i løbet af hele ugen og ellers har det været varmt og solrigt! 
Jeg er så ked af, at jeg ikke rigtigt fik taget billeder af ungerne ved vesterhavet løbende frem og tilbage ved vandkanten, samle sten og bygge sandslotte, men jeg har stadig minderne printet fast bag øret :)

Nu sidder jeg her i Århus og nyder solnedgangen og kan mærke mine batterier er fuldt ladet op til endnu en uge med MERE ferie! 

Håber jer, der læser med, har nydt jeres ferie mindst ligeså meget som jeg har indtil videre. Ingen kommentarer: