onsdag den 25. april 2012

Pasta, din luskebuks!!

Jeg er normalt ret med på, hvad der er sundt og hvad der er usundt at spise. Jeg hader når folk bruger ord som at 'synde' når de spiser et stykke chokolade. Lad nu være med at ha' så dårlig samvittighed over at spise usundt engang i mellem. Hvis man gør ting med måde, kan man da sagtens spise et stykke chokolade en gang imellem uden at føle sig som verdensforbrydereren nr. 1! 
Jeg synes selv jeg gør ting med måde mht maden. Dog kan jeg godt mærke at nervøsiteten over at tage 18 kilo (!!) på i denne graviditet, som jeg jo gjorde i sidste, melder sin ankomst. 
Det er bare rigtig mange kilo at veje for meget, selvom man er gravid. Og det er rigtig svært at komme af med igen... har jeg bittert erfaret. 
Jeg fik derfor en rigtig god snak med min jordemoder, om hvordan jeg i denne graviditet undgår at tage ligeså meget på. 
Heldigvis har jeg lært af mine fejl i sidste graviditet, som jeg kan tage med denne gang. Bla. at spise for to, ikke betyder at spise dobbelt op på ALT og spise mere end sin kæreste. Samtidig arbejdede jeg et stort sukkerbehov op, som har taget mig lidt tid at komme af med igen. Tror jeg tænkte 'Ja, jeg er jo alligevel tyk med stor mave, så hvad gør det at spise en stor vaffelis selvom jeg lige har spist en stor sandwich..?' MEGET kan jeg så afsløre nu. Selvom man føler sig stor og gravid og kan ikke forestille sig et liv uden maven, så kommer der altså en dag, hvor den mave forsvinder og man pludselig opdager at lårene, armene og bagen også er vokset.. ØV! 
Nå, men intet er så skidt at det ikke er godt for noget. Jeg har tænkt mig at bruge denne bitre erfaring til at kontrollere denne graviditet bedre end sidste. 


Det jeg egentlig ville fortælle var, at min jordemoder fortalte mig, at bare få ting kunne hjælpe på IKKE at tage så meget på igen. Bla. Spise små portioner (selvfølgelig), spise sundt og undgå for meget pasta, ris og kartofler... PASTA!? Vi spiser jo rigtig meget pasta... havde aldrig tænkt at pasta var en 'fedme-faktor'! Vi spiser jo ikke ligefrem pasta med ketchup.. det er jo pasta med grøntsager og EVT. pesto. Tænk at du er en af 'de onde' pasta!! Din luskebuks! Jeg tager min jordemoders råd meget alvorligt, så i denne uge, har vi ikke spist pasta endnu, hvilket jeg allerede kan mærke.. Ikke på vægten, men på humøret og maven!! Hold da op hvor det gør en forskel.. Og jeg er sikker på vægten er enig. Indtil videre har jeg taget 2 kilo på og er snart 18 uger henne. Det er fint synes jeg. Mit drømmemål er kun at tage omkring 8 kilo på. 
Vi skal dog have pasta fredag, men grovpasta, så det er jeg spændt på.


Er der andre gode råd/andre ting jeg skal holde mig langt fra, som I har erfaret derude i blogland?
Jeg kunne godt bruge flere gode graviditetsråd :)2 kommentarer:

Hverdags Jam sagde ...

Ja, man tror det ikke umiddelbart, men pasta er en lille satan i det store regnskab. Men ok, hvis man nu er så gammeldaws, at man tæller kcal, så skal der godt nok mange gulerødder til i forhold til 75 gram kogt pasta; groft eller ej. Men ja, her i huset er pasta altid det grove, og vores unger tror kun, der findes den slags.
Andre gode råd?! Hmmm...
Forsøg at få gået eller cyklet nogen ture hver dag. Det giver jo bare så meget til kroppen, at den holdes i gang.
Jeg kan også give dig opskriften på en super mættende smoothies, der er fantastisk til morgenmad. Ikke mindst vil jeg anbefale "Den flade maves grød", selvom du måske ikke bliver en omvandrende reklamesøjle ;-) Lækker grød uden gluten, med lidt nødder, korn og kanel. Super mættende.

Når alt dette er sagt, så synes jeg det er et fantastisk projekt, du har sat dig for. Og super fornuftigt.

Kia sagde ...

Tak Carina! Både for råd og pep-talk! Jeg er spændt på om det lykkes og jeg kan mærke jeg er mere motiveret denne gang, end sidst!