lørdag den 30. marts 2013

Jonathan 6 mdr. (og en dag)

Jeg glemte helt at lave et månedsindlæg om Jonathan i går, da jeg lige har været alenemor disse dage (indlæg kommer senere).

Status efter 6 mdr. er:

Søvn:
- 1. lur er fra 9.00 - 10.30
- 2. lur er fra ca. 12.30 - 14.00 (14.30)
- 3. lur fra ca. 16.30 - 17.30

Mad:
- Bryst om morgenen, inden første lur.
- Hirsegrød med pære/banan inden 2. lur.
- Bryst inden 3. lur (nogle gange grød)
- Fuldkornsgrød inden nattesøvn og så bryst 

Han ELSKER grød og spiser ret så store portioner. 

Nætterne bliver bedre og bedre. Jeg putter Jonathan mellem 20-21. Giver ham sidste gang bryst og så lægger jeg ham i sengen på siden med sutten. Så falder han som regel til ro ret hurtigt. Det er rart. Og nu ammer jeg kun en enkelt gang om natten (nogle gange 2). Men jeg VÅGNER ofte stadig, da han sover ret uroligt og skal have sutten et par gange. Nogle gange finder han ro selv, men oftes skal han lige have sutten og ligges på siden. 

De sidste mange dage har han været enormt pylret. Pylret som i jeg-kan-ikke-være-alene pylret. Jeg kan nærmest ikke engang vende ryggen væk, når han ligger for sig selv uden han begynder at græde. Og hvis jeg så 'forlader' ham, dvs. går hen i køkkenet mens han er i stuen (ca. 7 meter væk), bryder han fuldstændig ud i utrøstelig gråd. Det er altså lidt hårdt synes jeg!

Til gengæld er han begyndt at rulle fra mave til ryg. Han kan sidde med støtte i ryggen og siderne. Han kan sige 'babababa' og 'prutte' med munden. Han smiler konstant til Hannibal og griner meget. Jeg synes i det hele taget han er en meget følsom baby. Han har både let til grin og til tåre. 

Han er en dejlig baby og jeg kan slet ikke fatte at det er et halvt år siden han blev en del af vore treenighed. Som nu er blevet en firkløver. 
2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ej, hvor er han altså bare så sød :) Sikke en dejlig ide med et månedsindlæg :)

Jeg kan slet ikke lade være med at smile over dit indlæg. Nu er B over 10 måneder, og det er helt rart at tænke tilbage til den tid, hvor han var 6 måneder. Selvom det ikke er længe siden, føles det sådan, da der er sket så meget med udviklingen :)

Kia sagde ...

Tak :)
Og ja, det er utroligt hvor meget man som baby udvikler sig på 4 mdr. Det er jo for os voksne bare et splitsekund af vores liv.
Glæder mig dog til at J er større og kan begynde at kravle, spise, snakke osv.

:)