lørdag den 29. juni 2013

Jonathan 9 mdr.

9 inde - 9 ude. 
I dag har Jonathan været ligeså længe UDEN for mavsen, som inde. Det er lidt specielt synes jeg og især også fordi der kun er 3 mdr. til han fylder et år. Et HELT år! Tiden går ubeskriveligt stærkt. Jeg er helt ambivalent med det. På den ene side nyder jeg, at han er blevet DET større og at han kan flere og flere ting selv og næsten kan kravle helt, men på den anden side, så kan jeg slet heller ikke følge med. Før jeg får set mig om, flytter han og Hannibal jo hjemmefra. 

Der er sket en del med Jonathan siden sidste månedsopdatering. Både mentalt og 'mobilt' ;)
Han og Hannibal er begyndt at 'lege' lidt sammen. De kan sidde ved siden af hinanden og tage tingene fra hinanden. Eller rettere.. Jonathan tager tingene fra Hannibal. Hannibal giver ham gerne tingene, men driller ham til gengæld også lidt. De er begyndt at nyde godt af hinanden. 

Jonathan er desuden begyndt at snakke/pludre meget og siger f.eks. 'Mamamama' når han græder eller 'bababababa' når han leger og 'prutter' med munden.
Han elsker at kaste med bolde og er faktisk rigtig god til det. Han bliver let fornærmet hvis man ikke leger med ham længe, eller hvis man laver mad i køkkenet og han ikke liiiige kan se en. 
Han er en rigtig selskabsbaby. Klarer snildt café-ture, gåture, kaffebsøg mm. bare der sker lidt. 
Han savler som en sindssyg. En smæk kan være genneblødt efter blot en time. Måske flere tænder..??

Desuden er han kun få TIMER fra at kravle nu. For bare en uge siden kunne han ikke komme fra a til b selv og væltede ofte bagud. Nu står han på alle fire eller med det ene ben stift ud til siden, mens han møver lidt og øver sig på kryds kravl. Han sidder perfekt uden at vælte. 
Det går utroligt stærkt og jeg vil vædde med, at inden denne uge er omme, så kravler han også perfekt. Det var på tide :)

Han nyder stadig at tygge i ting og gerne på egen hånd. Dvs. at han SELV vil sidde med mad i hånden og gerne i alle døgnets 24 timer. Faktisk kan man ikke side og spise et æble, uden Jonathan bliver utilfreds, hvis han ikke kan få det. Han ELSKER mad! Han spiser stort set ALT :) Det er skønt! Og totalt modsat storebror. 

Søvn:
Det er nogenlunde uændret siden sidst. Han sover allerbedst når han sover mellem Pappi og jeg. Om dagen sover han dog glimrende i barnevognen.

Vågner om morgenen kl. 7.00-.7.30

Første lur kl. 9.30/10.00 - 11.00/11.30
Næste lur (næsten altid samme tid) kl. 14.00 - 15.30

Bliver puttet ved en 20.00 tiden. 

Mad:
Er også stort set det samme som sidst, dog er jeg begyndt at give små rugbrødsbidder til snack samtidig med frugt. Det hitter. Selvfølgelig. Derudover er vi just begyndt på, at give ham mad kort tid inden sengetid. Lidt aftensnack, kan man vel kalde det. 

Morgenmad: Havregrød lavet på mælk og vand med en klat smør og lidt sukker i. Dertil vand at drikke.

Middagsmad: Hjemmelavet fuldkornsrisgrød med most æble og banan (eller hvad der er af frugt og gerne med svesker). Dertil vand at drikke. 

Snacks: Amning og/eller æble, melon eller andet godt at tygge i, samt bondebrød med leverposteg.

Aftensmad: Kartoffelmos med gulerødder og hvad der ellers kunne være på menuen (f.eks. broccoli). Lavet i mælk med smør. Dertil vand.

Aftensnack: Frugt - gerne banan
'Putte-mad': Amning. 

Stor dreng på 9 mdr :)

Stor storebror på 2,8 år :)

Snart kommer der et indlæg om navngivningsfesten det LOVER jeg. Jeg skal baaare liiige finde tiden :)


2 kommentarer:

Fototosse sagde ...

Han ser da sød ud, ham Jonathan ;o) 9 mdr er en dejlig alder!

Kia sagde ...

Taark :) Ja, det er nu en meget dejlæ' alder!