lørdag den 12. februar 2011

Solskin, brunch, alene hjemme og bagværk

Jamen er det forår, eller hvad???? 
Solen har i hvert fald skinnet enormt meget idag, lørdag og fuglene har tilmed sunget så smukt! Det eneste der afholder mig fra at sige 'forår' er kulden.. Føj hvor er det stadig koldt! Men indtil videre har dagen i dag været rar! 
Daniel og jeg startede ud med en morgentur i solen, efterfuldt af brunch og SW på 'Sofies forældre'. Og hvor var det dejligt med kvalitets-tid med mine drenge! I aften er Daniel ude og 'gi' den gas' i byen med sine drenge, så 'bossen' og jeg hygger her hjemme med hjemmelavet rugbrød, hjemmebagte æble-chips, øko-gulerødder og nå ja, halvbrændte hjemmelavede knækbrød (de er dog stadig ret lækre). Til at skylle sådan en omgang (alt for) sund mad ned, nyder jeg en kande øko-frugt te.. mmmm... der er dømt hygge! Senere vil jeg putte med Hannibal i sengen til en film! Go' lørdag til folket!


 Hannibal puttet i vognen og afsted det går Skraldespands-raveren, Daniel!
 Like father like son..

 Lækkert hjemmebagt rugbrød med masser af kerner! Tak til moster for den lette opskrift!

 Igang med 'desserten'.. Selvportræt i vinduet!

Rigtig god lørdag!

4 kommentarer:

Laerke sagde ...

Igen, du er da totalt overskud! Misundelig!
Må man få den der nemme opskrift på rugbrød? Jeg har forsøgt mig to gange herovre, men det gik ikke så godt. (Jeg bebrejder selvf. vores skotske skodovn der kører på gas kun kan varme fra bunden :)

Hannibal og elefanterne sagde ...

Du kan tro du kan få opskriften, den kommer her! Og det gode ved den her opskrift er, at du skal putte det i en ikke opvarmet ovn, altså en kold ovn :-) Så det kan din skodovn garanteret godt klare ;-)

Et stort brød:

2 dl. lunkent vand
1 l. kernemælk
50 g. gær
1 spsk. salt
100 g. havre eller hvedeklid
80 g. hørfrø eller andet korn
900 g. grahamsmel

Bages i kold ovn ved 200 grader. i ca. 2 timer.

Jeg plejer at bruge femkornsblanding som 'hørfrø' og når jeg blander tingene sammen, så plejer jeg at bruge dej-ælteren på håndmixeren. Man skal nemlig ikke have hænderne ned i den her dej, det er rart! Til sidst plejer jeg at tage et stykke madpapir og smøre det ind i olie og drysse kerner på det. Derefter putter jeg det ned i rugbrødsformen og så kommer jeg dejen ned i. Hvis det ikke skal være helt løgn får mit brød somregel 2-3 timer i ovnen. Tag det ud og bank på bunden til det lyder ret hult og stik en gaffel op, for at se om det er ordentligt bagt. Hvis dejen er ved at blive meget mørk på toppen og ikke er bagt ordentligt indeni, så kom lidt sølvpapir ovenpå de sidste par minutter til det er færdigt :-) God fornøjelse, jeg siger dig det er lækkert :-)

Laerke sagde ...

Oev, min sidste kommentar forsvandt. Naa, men tak for opskrift! Der er slet ikke noget med lange, dumme haevetider? Jeg glaeder mig til at eksperimentere med den...

Hannibal og elefanterne sagde ...

Nope ingen hævetider! Den er SÅ let... held og lykke :-)